Er zijn ook andere mogelijkheden om water warm te krijgen dan via de verbranding van fossiele brandstoffen.

doorstroom

Warm water zonder verbranding

  • Zonnecollector; een zonnecollector is een apparaat dat zonlicht omzet in warmte (voor omzetting van zonlicht naar elektriciteit wordt een zonnepaneel gebruikt). Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor proceswarmte, het verwarmen van ruimtes of (tap)water. Dit gaat vaak gepaard in combinatie met een zonneboiler. Een zonneboiler is feitelijk niks anders dan een goed geisoleerd vat. Eventueel kan het water hier nog bijverwarmd worden indien nodig. Zonnecollectoren kunnen ook gebruikt worden om in de zomer het grondwater onder een huis of gebouw op te warmen. In de winter kan dan via een warmtepomp het gebouw zeer efficiĆ«nt verwarmd worden. Met deze combinatie kan een reductie in de CO2-uitstoot en stookkosten bereikt worden.
  • Elektrische boiler, het principe van een elektrische boiler is natuurlijk al langer bekend, interessant wordt het natuurlijk als u zelf de elektriciteit opwekt voor deze boiler.
  • Doorstroomwaterverwarmer; het nadeel van een boiler is dat deze het water continu warm houdt, terwijl u wellicht maar op bepaalde momenten op de dag dit water nodig heeft. Een doorstroom apparaat, zoals een geiser op gas, is dan een goede oplossing, u gebruikt dan alleen energie wanneer u warm water nodig heeft. Deze apparaten zijn er ook op elektriciteit.  Een ander voordeel ten opzichte van bijvoobeeld de kleine keukenboiler is dat het water ook na 5 of 10 liter warm blijft. Zolang u warm water nodig heeft wordt het verwarmd, niet langer, maar ook niet korter

Al deze oplossing brengen een gasloze of een energie neutrale woning binnen handbereik.

Ook geinteresseerd of deze mogelijkheden wat voor u kunnen betekenen? Koenadvies rekent het zo voor u uit, neem contact op voor meer informatie

Contact Info

Michel Koenjer KoenAdvies

 

Bezoekadres

Constructieweg 1
8152 GA  Lemelerveld

Postadres

Postbus 14
8150 AA  Lemelerveld 

Email

michel@koenadvies.nl 

Telefoon

06-16121810
 Duurzame technieken combineren met een degelijke bouwstijl, dat is mijn ideaal

In opdracht is alles mogelijk wat u maar wenst, mijn ideaal is voor u iets neerzetten wat er toe doet, wat bijdraagt aan uw woon of werkplezier, wat nu mooi gevonden wordt maar over 100 jaar nog steeds, dat een lage impact heeft op onze aarde en wat er tot in lengte van dagen in staat is om aan die opdracht te voldoen.

Neem contact op