Geen energie rekening meer!

Dat is in het kort energieneutraal wonen. Heel in het kort, dat wel. Energieneutraal wonen gaat uit van een aantal aspecten.

  1. Zoveel mogelijk besparen, immers wat u niet verbruikt hoeft ook niet opgewekt te worden.
  2. Zelf energie opwekken.
  3. Alternatieven vinden voor verwarmen van ruimtes en water 

Zoveel mogelijk besparen is bij nieuwbouw niet eens zo heel moeilijk. Maar waar het om gaat is, hoe houden we het enerzijds comfortabel en leefbaar en anderzijds, hoe houden we de investering dusdanig dat het rendement gaat opleveren.  

Als voorbeeld; Een woning met muren met isolatie van 1 meter dik en zonder ramen is; en niet leefbaar en niet comforatbel en de kosten wegen niet op tegen de baten; en ja het is wel heel zuinig.

De kunst is dus om dat geheel tegen elkaar af te wegen. Koenadvies heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met diverse ontwikkelingen en realisaties van dit soort woningen.  Wellicht kan hij u eens op excursie meenemen.

Naast het besparen is het opwekken het tweede aspect. Uiteindelijk zult u namelijk toch energie moeten gaan gebruiken om bijvoorbeeld te verwarmen, het zelf opwekken is dan de uitkomst.

En als laatste moeten er alternatieven gevonden worden voor het verwarmen van water en ruimtes. Een combiketel kan namelijk niet op energie neutrale basis worden ingezet. Maar dat geeft, niet er zijn genoeg alternatieven die ook nog eens energie zuiniger zijn.

Kortom een woning zonder Co2 uitstoot, zonder energie rekening en met meer onafhankelijheid, KoenAdvies informeert u graag over de (on)mogelijkheden, neem snel contact op om uw wensen te realiseren 

energieneutraal

Contact Info

Michel Koenjer KoenAdvies

 

Bezoekadres

Constructieweg 1
8152 GA  Lemelerveld

Postadres

Postbus 14
8150 AA  Lemelerveld 

Email

michel@koenadvies.nl 

Telefoon

06-16121810
 Duurzame technieken combineren met een degelijke bouwstijl, dat is mijn ideaal

In opdracht is alles mogelijk wat u maar wenst, mijn ideaal is voor u iets neerzetten wat er toe doet, wat bijdraagt aan uw woon of werkplezier, wat nu mooi gevonden wordt maar over 100 jaar nog steeds, dat een lage impact heeft op onze aarde en wat er tot in lengte van dagen in staat is om aan die opdracht te voldoen.

Neem contact op